Lejligheder i Børkop Rådhus

Som iværksætter er det altid dejligt, at kunne bidrage til udviklingen og denne gang i den by man oprindeligt er vokset op i og stadig færdes meget i. Her er et uddrag af vores presse meddelelse og et link til artiklen.

 

Mølholm Kapital har startet den gennemgribende renovering af den tidligere Børkop Kommunes administrationsbygninger op Ågade 6 og Elbækvej 2 og 4 i Børkop. De første lejligheder kan indflyttes allerede i sidst på året.

Det 2000 m2 store lejlighedsprojekt omfatter en gennemgribende renovering, hvor kun de oprindelige ydervægge og tag står tilbage. Selv ydervæggene isoleres og hvidpudses for, at opnå et tidssvarende isoleringskrav. Der er derfor I bund og grund tale om 16 nye lejligheder.

De varierende bygninger, giver også varierende lejlighedsindretninger, som alle er tegnet af Vejle Arkitekter. Lejlighederne varierer ikke kun i størrelse fra 80 – 120 m2, men er også en variation mellem 1 og 2 plan, hvor nogle er med privat terrasse og andre med altan.

Sidste år blev nedrivningen af en del af bygningsmassen iværksat for, at skabe luft i bebyggelsen, ligesom bygningerne blev rømmet indvendigt.

Direktør Bo Høivang var ikke i tvivl, da Brian Gade foreslog et opkøb og renovering af Børkop Rådhus. ”Vejle Kommune er populær for tilflyttere og fra 2006 er indbyggertallet steget med mere end 5.000. Forrest i denne udvikling går Børkop, der i samme periode har oplevet en vækst på næsten 35 %, der bor nu omkring 5.000 personer i Børkop. Det har ingen anden by med over 2000 indbyggere i Region Syddanmark præsteret.”
Bo Høivang fortsætter; ”da vi gik nærmere ind i en anylyse af projektet og rettede fokus på de mange nye projekter, især syd for byen ved Børkop skov, kunne vi konstatere, at der er et rigtig godt marked for udlejning af boliger”

Mølholm Kapital ApS ejer også den gamle Byrådssal ud mod Ågade, hvor den nye lokalplan giver mulighed for både bolig og erhverv. Der er ikke på nuværende tidspunkt søgt byggetilladelse på denne del, idet der lige nu på initiativ af lokalrådene i Børkop og Brejning, er igangsat et samarbejde omkring udviklingen af et koncept for et iværksættercenter i den næsten 1000 m2 store ejendom.
Projektleder Brian Gade udtaler, at man er så langt med samarbejdet, at der er lavet indretningsplaner med videre på ejendommen, med henblik på en fremtidig anvendelse som iværksættercenter. Det forventes, at man sammen med lokalrådene snarest kan løfte sløret for de konkrete planer.
Danbolig Stokkendal & Rüsz står for formidlingen af boligerne.

http://vafo.dk/article/20160420/ARTIKLER/160429901